|
Powiatowa Amatorska Liga w Halowej Piłce Nożnej Piecioosobowej Oficjalna, najstarsza strona internetowa poświęcona Powiatowej Amatorskiej Lidze w Halowej Piłce Nożnej Pięcioosobowej w Świdniku.
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Turek
Administrator
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Świdnik
|
Wysłany: Pon 12:00, 08 Sty 2007 Temat postu: Dla tych co wiecej umiejętności słownych niż piłkarskich... |
|
|
Tu jest temat dla wszystkich, którzy mają więcej umiejętności w słowie niż w piłce nożnej halowej. Generalnie dla osób typu "PIŁKARZ TEORETYK".
Tu możecie toczyć swoje bitwy słowne, walki na cytaty i takie tam....
Oczywiście nawet tu obowiązują zasady Fair Play, kultura słowa i szacunek (choćby najmniej pojęty) dla innej osoby.
Jeśli znajdę tu bluzgi lub słowa wybitnie obraźliwe pod kątem innego usera - ban!!!
Pozdrawiam i życzę udanych konwersacji na poziomie.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Autor |
Wiadomość |
grzesiek
Oldboy
|
Wysłany: Czw 0:31, 01 Lut 2007 Temat postu: |
|
|
Praca zaliczeniowa nt. Powiatowej Amatorskiej Ligi w Halowej Piłce Nożnej Piecioosobowej w sezonie 2006/2007 ze szczególnym uwzględnieniem III ligi.
PLAN PRACY
1. Wstęp
2. Geneza cwaniaka
3. Wzajemne żale i reperkusje
4. Wymiana uprzejmości
5. Perspektywy (czyli obraz, odpowiadający w przybliżeniu obrazowi przestrzeni, jaki tworzy oko ludzkie)
6. Zakończenie
7. Wnioski
8. Podsumowanie
1. Wstęp
Jestem zawodnikiem Powiatowej Amatorskiej Ligi w Halowej Piłce Nożnej Piecioosobowej niedługo.
Gram dopiero czwarty sezon. Gram to może za dużo powiedziane. Bardziej czytelnym wskaźnikiem będzie sformułowanie, że staram się kopać piłkę w kierunku bramki przeciwnika (nie zawsze).
Dzięki Jackowi Kosierbowi liga ta zaistniała nie tylko w Świdniku, nie tylko na Lubelszyźnie, ale jest już rozpoznawalna na szczeblu ogólnopolskim.
Dzięki bezimiennym pasjonatom (znanym raczej z nicków) nasza liga funkcjonuje również w necie. Niestety nie zawsze poziom nasze halówki przekłada się na wymianę naszych konwersacji w sieci.
2. Geneza cwaniaka
Cwaniak wywodzi się z wypowiedzi mefisto, którą można przeczytać TUTAJ
Było to bardzo miłe słowa dla drużyny Leszek Meble.
Miłe również dla mnie (chodź żałuję, że nie ja jestem tym cwaniakiem).
I wtedy Tomo napisał:
Tomo napisał: | ...Co nie zmienia faktu, że Królik to najlepszy obrońca ligi.Pozdro. |
Ja natomiast ripostowałem:
grzesiek napisał: | Hmm, to jest Twoje zdanie. Ja znam lepszego (niezły z niego cwaniak) |
I tak powstał mit cwaniaka.
3. Wzajemne żale i reperkusje
Zaraz po tym w innym temacie sukcesor narodzin cwaniaka napisał:
mefisto napisał: | Najlepszy jest M.KRÓLIK , "CWANIAK" jest zaraz za nim. : |
Jacek napisał: | kim jest ten "CFANIAK" :> z ciekawosci zapytam? |
I rozpętała się nagonka medialna.
A może cwaniak jest związany z korupcjogenną machiną PZPN, a może jest bliskim krewnym Wita Ż.?
(oj poniosła mnie fantazja )
I tu odezwały się w końcu głosy sprawiedliwych:
givenchy napisał: | Ten CWANIAK to obrońca Leszek Meble, zdecydowanie lepszy technicznie niż Królik - stawiałbym na niego jeżeli chodzi o BEST DEFENSOR.
Do wypowiedzi TOMO, powiem tak:
LESZEK MEBLE, CHOCIAŻ MOCNO ZRANIONY PORAŻKA, NADAL JEST GROZNY. WCIAŻ JEST KRÓLEM DŻUNGLI - III LIGI !
I NIECH TAK POZOSTANIE?! |
O wielka Pokahontas, co to za słowa pychy?
Jaki lew? Może chodziło raczej o Simbę?
Ale: Tomo nie pozostawał dłużny:
4. Wymiana uprzejmości
Tomo napisał: | Obrońca lepszy technicznie niż Królik? hmmmm...Nie znam takiego. Może w ekstralidze... |
givenchy napisał: | Tomo, jeżeli znasz amatorska lige lub choc trochę na piłce, to wystarczy Ci chyba gdy stanie przed Andrzejem Tkaczykiem z Sonic I LIGA! |
mefisto, który narodził cwaniaka, niczym fenix z popiołu ripostuje:
mefisto napisał: | ...a jeśli chodzi o najlepszego defensora; niech to będzie Sylwester "KOMBAJN" Borowicz z drużyny HENPOL , bo ten jest nie do przejścia...Pozdrawiam |
Ubawiłem się, ale nie o tym moja praca zaliczeniowa.
Na szczęście givenchy był szybki niczym Tommy Lee w Ściganym:
givenchy napisał: | Kolego Mefisto!
Jeżeli chodzi ci o obronce Henpolu, to nazywa się Sylwek Borowski... |
Sylwek, notabene mój serdeczny kolega rok temu na turnieju na Avii przewiózł mnie jak leszcza (hmmm... nie wiem, czy do dzisiejszego dnia nim nie jestem:))
5. Perspektywy (czyli obraz, odpowiadający w przybliżeniu obrazowi przestrzeni, jaki tworzy oko ludzkie)
Na początek posłużę się cytatami:
Figo napisał: | Marcin "Cwaniak" jest THE BEST i dlatego gra w Leszkach a nie w Hondzie! |
Podejrzewam, że to są takie małe internetowe prowokacje
Ale Michal dał się nabrać:
Michal napisał: | Tak Figo tak,znowu docinki "inteligentne" ale dające pozornie w kość ,tylko dziwie się co CI po tym;)Niech sobie będzie ów "Cwaniak" najlepszy,jeżeli jest taki dobry jak mówisz to chwała mu za to,gratuluje talentu ale po co odrazu jakies teksty "głupkowate" bo inaczej tego nie nazwe... w stosunku do Hondy,nie łatwiej wszystko pokazać na parkiecie..? pomyśl troche |
6. Zakończenie
Miło się czyta o grze naszych zespołów.
Ja ze swojej strony staram się szanować każdego przeciwnika.
Czy to jest Stryjno, które w tym sezonie w II połowie postawiło nam wysokie wymagania, czy to Starostwo, które dwa lata z rzędu dawało nam baty, czy to ETW, które jako jedyna kapela w tym sezonie nam dokopała, czy to GKN, który postawił nam największe wymagania i szczerze powiedziawszy cieszymy się, że nie ma ich w górnej półce, ponieważ grało nam się z nimi najtrudniej.
7.Wnioski
Będzie ciężko.
Dzięki wygranej ETW z nami pierwsza piątka staje się bardzo wyrównana. Każdy punkt, bramka będzie ważna.
8. Podsumowanie
Mniej podniety na necie więcej na parkiecie:)
Nawet nie czuję jak mi się rymuję.
Na koniec cytat z mojego ulubionego filmu:
Czasem, aż oczy bolą patrzeć jak się przemęcza, dla naszego klubu, prezes Ochódzki Ryszard, naszego klubu "Tęcza". Ciągle pracuje! Wszystkiego przypilnuje i jeszcze inni, niektórzy wtykają mu szpilki. To nie ludzie - to wilki! To mówiłem ja - Jarząbek Wacław, trener drugiej klasy. Niech żyje nam prezes sto lat!
To jeszcze ja - Jarząbek Wacław, bo w zeszłym tygodniu nie mówiłem, bo byłem chory. Mam zwolnienie. Łubu dubu, łubu dubu, niech żyje nam prezes naszego klubu. Niech żyje nam. To śpiewałem ja - Jarząbek.
|
|
Powrót do góry |
|
|
Autor |
Wiadomość |
Michal
Oldboy
Ostrzeżeń: 1/5
|
Wysłany: Czw 9:55, 01 Lut 2007 Temat postu: |
|
|
Grzesiu widze talent piłkarski przeistoczył się w literacki,fajny felieton aż miło się czyta;)
|
|
Powrót do góry |
|
|
Autor |
Wiadomość |
Tomo
Oldboy
|
Wysłany: Czw 10:08, 01 Lut 2007 Temat postu: |
|
|
Jako humanista oceniam felietonik na mocną 4! Masz talent do pisania chłopie...
|
|
Powrót do góry |
|
|
Autor |
Wiadomość |
Ochucki R.
Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Czw 13:13, 01 Lut 2007 Temat postu: |
|
|
A ja mogę dodać że każdy z nas ma swojego "Jarząbka" na jakiego sobie zasłużył!!
Łubu dubu, łubu dubu, niech żyje nam
|
|
Powrót do góry |
|
|
Autor |
Wiadomość |
Mikołaj Święty
Oldboy
Pomógł: 3 razy Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Hull - Anglia - Swidnik Płeć: Mężczyzna
|
Wysłany: Czw 17:29, 01 Lut 2007 Temat postu: |
|
|
Ale jaja
Macie niezły humor chłopaki pozdro
P.S. - do tej pory mysłałem, że rekord najdłuższego postu na forum należy do mnie (z przed roku w "krótkich" wymianach poglądów z jednym z "czołowych" napadziorów drużyny Has --- niemniej po tym poscie Grzesia - Jedno jest pewne: to On jest rekordzistą
Pozdro
|
|
Powrót do góry |
|
|
Autor |
Wiadomość |
Michal
Oldboy
|
Wysłany: Czw 20:42, 01 Lut 2007 Temat postu: |
|
|
Miko nie bądź taki skromny Grzesio się starał ale Twoja krotka wypowiedz licząca sobie bagatela o ile dobrze pamiętam ponad 7000 wyrazów(liczone skrzętnie ) jest nie do pobicia;)
|
|
Powrót do góry |
|
|
Autor |
Wiadomość |
Jacek
Oldboy
|
Wysłany: Czw 20:50, 01 Lut 2007 Temat postu: |
|
|
pamiętam liczylismy to w Wordzie
to było na stronie świdmana <OŻESZ>
|
|
Powrót do góry |
|
|
Autor |
Wiadomość |
Tomo
Oldboy
|
Wysłany: Czw 23:26, 01 Lut 2007 Temat postu: |
|
|
Mikołaj Święty napisał: | Ale jaja
Macie niezły humor chłopaki pozdro
P.S. - do tej pory mysłałem, że rekord najdłuższego postu na forum należy do mnie (z przed roku w "krótkich" wymianach poglądów z jednym z "czołowych" napadziorów drużyny Has --- niemniej po tym poscie Grzesia - Jedno jest pewne: to On jest rekordzistą
Pozdro |
Mylisz sie Mikołaj. Post Grzesia, w porównaniu z Twoim to krótka etykietka pod nick'iem.
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
|
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo